Ove godine organiziramo treću po redu donatorsku utrku RUN FOR DOWN u suradnji s Atletskim klubom Perpetuum mobile! Utrka će se održati u subotu, 18. 5. 2024. u parku Bundek! Možete sudjelovati u utrci trčanja 5000 m ili hodanja 1700 m.
I ove će godine na „maloj“ utrci (trčanje 150 metara) će se natjecati djeca s downovim sindromom pa ih svakako dođite podržati i navijati! Nakon i za vrijeme utrka bit će organizirane sportske i likovne radionice za djecu pod vodstvom volontera i terapeuta udruge te druženje uz glazbu i ples. Sav prihod od uplaćenih kotizacija ide za Udrugu Down.

Kao što već znate, Udruga sindrom Down zastupa interese svih osoba s Down sindromom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, djeluje od 1999. godine i broji preko 280 članova osoba sa sindromom Down. Aktivno provodimo više programa koji pružaju podršku osobama s Down sindromom od najranije dobi, kroz vrtićki, predškolski i školski uzrast, pa sve do pripreme za osamostaljivanje. Cilj projekta utrke Run For Down je širenje svijesti o važnosti sporta koji pozitivno utječe na biološki i psihosocijalni razvoj. Svako uključivanje u sportske aktivnosti direktno utječe na poboljšanje motoričkog razvoja i socijalizaciju osoba s Down sindromom.

Ove godine imamo i startne pakete u kojima će biti startni brojevi s čipom za mjerenje vremena, atletske dry fit majice s logom utrke (za prijave i uplate do 05.05.2024.!), svi natjecatelji koji završe utrku dobivaju finišersku medalju, a za prva tri mjesta osigurane su i bogate nagrade naših sponzora.

Podizanje startnih paketa bit će organizirano u petak, 17.5. od 15:00 do 19:00 u Burger&Beer Bar Mrav, Avenija Dubrovnik 15 (Velesajam). Podizanje paketa za druge osobe moguće je uz predočenje osobne iskaznice osobe za koju se podiže te u subotu, 18.05. u startno-ciljnom prostoru od 8:30 do 9:30 za trkače koji dolaze izvan Zagreba.

Povedite djecu, rođake, prijatelje i zabavite se družeći se s djecom s Downovim sindromom. Svi ste dobrodošli!

Svi ostali detalji i raspored događanja su na liku za prijavu. Vidimo se 18. 5. na Bundeku!