Udruga sindrom Down (http://udruga-down.hr/) i Atletski klub Perpetuum mobile iz Zagreba (https://ak-perpetuum-mobile.hr/ ) organiziraju 2. donatorsku utrku pod nazivom RUN FOR DOWN, u subotu 03.06.2023. na Savskom nasipu.

Udruga sindrom Down zastupa interese svih osoba s Down sindromom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, djeluje od 1999. godine i broji preko 280 članova osoba sa sindromom Down. Aktivno provodi više programa, uključena je u puno projekata, provodi razne radionice. Svojim programom rada pružaju podršku osobama s Down sindromom od najranije dobi kroz vrtićki, predškolski i školski uzrast pa sve do pripreme za osamostaljivanje.

Cilj utrke Run For Down je širenje svijesti o važnosti sporta koji pozitivno utječe na biološki i psihosocijalni razvoj osoba s Down sindromom, te poboljšanje njihovog motoričkog razvoja. U projektu sudjeluju i djeca s Down sindromom, te će prije građanske utrke trčanja i hodanja biti organizirana njihova utrka: kratka dionica koja je njima prilika za sudjelovanje, a svima nama prilika da za njih navijamo i bodrimo ih.
Prvu RUN FOR DOWN utrku organizirali smo prošle godine i pokazala se veoma uspješnom: velik broj ljudi odazvao se i podržao ovaj projekt trčanjem, hodanjem ili samo navijanjem. Razveselili smo mališane s Down sindromom koji su se taj dan dobro zabavili, doživjeli pozitivne emocije vlastitim postignućima, plesali i pjevali, te na taj način i sve prisutne „napunili“ pozitivnom energijom.

Pozivamo Vas da i ove godine budete dio naše i njihove utrke, da podržite, medijski popratite i najavite ovaj hvalevrijedan projekt. Run For Down je sveobuhvatan projekt kojim prikupljamo sredstva za rad udruge, a istovremeno organiziramo druženje i socijalizaciju djece i svih osoba s Down sindromom.

U nastavku više o utrci, programu i terminskom planu.

Sudjelovati možete na jednoj od utrka:

  • Trčanje 5 km
  • Nordijsko hodanje 3 km (uz vodstvo trenera)

Mjesto događanja: Savski nasip, okupljanje na lokaciji Veslačka ulica 27, Veslački klub Zagreb, južna strana zgrade – na igralištu.

Prijava na utrku: putem linka ili na licu mjesta 03.06.2023. od 9:00-10:30

Link https://www.utrka.com/utrke/runfordown/2023/info

Kotizacija za sudjelovanje: 12 EUR

Način plaćanja kotizacije:

Uplata na IBAN Udruge Down IBAN HR32 2360 0001 1016 17736 , opis plaćanja: Run for Down, krajnji rok za uplate na račun je 1.06.2023.

Direktno na licu mjesta na dan utrke, od 9:00 – 10:00h

Raspored događanja:

  • 9:00h; okupljanje i preuzimanje startnih brojeva (lasti min. prijava za trkače i hodače do 9:45h)
  • 10:00h; start utrke za djecu s Down sindromom, Savski nasip
  • 10:15h; podjela medalja djeci s Down sindromom
  • 10:30h; start utrke, trkači (5km) i hodači (3km)
  • 11:15h; proglašenje pobjednika utrke
  • 11:30h; nastup „Atomic dance factory“ (igralište)

Nakon i za vrijeme utrke održat će se radionice za djecu i druženje svih sudionika uz jabuke, pekarske slastice, prirodne sokove i druge delicije. Sva prikupljena sredstva biti će donirana Udruzi Down. Svi mogu sudjelovati u utrci, hodati ili trčati za Down i time podržati projekt i pomoći radu udruge. Povedite djecu, rođake, prijatelje i provedite par sati na nasipu družeći se s djecom sa Down sindromom.

Unaprijed hvala na medijskoj podršci!